Zeilschool de Vuntus

"De enige echte jeugdzeilschool van
't Gooi en omstreken"

 

 

 Zeilschool de Vuntus

"De enige echte jeugdzeilschool van 't Gooi en omstreken"

 

Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen

Het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen is opgericht ten behoeve van het jeugdwedstrijdzeilen in Nederland.
Het NPJ geeft zichzelf de opdracht het jeugdwedstrijdzeilen te verenigen en met een sterke organisatie diverse zaken binnen de jeugdwedstrijdsport, met een vergaande professionaliteit, aan te pakken en te faciliteren. 

Doelstelling is zoveel mogelijk jeugd aan het wedstrijdzeilen zien te krijgen en te houden door de structuur en alle bestaande en nieuwe faciliteiten rond het nationale jeugdwedstrijdzeilen optimaal te organiseren en te begeleiden.

Bij het NPJ zijn alleen zeilscholen aangesloten die naast het eigen of CWO programma ook een 'NPJ basiscursus wedstrijdzeilen' aanbieden. Zeilschool de Vuntus is één van deze zeilscholen. Onze instructeurs hebben een opleiding in het wedstrijdzeilen van het NPJ doorlopen. Hiermee zijn zij door het NPJ gecertificeerd om de basiscursus wedstrijdzeilen te geven aan de cursisten.

Een cursus wedstrijdzeilen is natuurlijk niet compleet zonder een echte wedstrijd optimist! Daarom zullen alle cursisten die meedoen met deze cursus de beschikking krijgen over een Van Wettum Champion Optimist. 

Vooralsnog bieden we deze cursus alleen aan in het voorjaar en najaar. Bij voldoende succes gaan we uiteraard de cursusmogelijkheden uitbreiden. 

Cursisten die interesse hebben in de zeilwedstrijdsport kunnen na een zeilcursus bij de desbetreffende zeilschool meteen verder met een NPJ cursus wedstrijdzeilen. Daarna kan de zeiler lid worden van een bij het NPJ aangesloten zeilvereniging om zich verder te bekwamen in de zeilsport en deel te nemen aan zeilwedstrijden.

Volg ons ook op...

Het weer in Loosdrecht

Licht bewolkt
13°C
Vochtigheid: 91%
Wind: Z, 0.89 m/s

Ik wil de nieuwsbrief!