Zeilschool de Vuntus

"De enige echte jeugdzeilschool van
't Gooi en omstreken"

 

 

 Zeilschool de Vuntus

"De enige echte jeugdzeilschool van 't Gooi en omstreken"

 

Mini-Opti (5-6 jaar)

De Mini-Opti is er voor kinderen vanaf 5 jaar die niet kunnen wachten om te mogen zeilen! Door kennis te maken met de basisbeginselen van het zeilen en de watersport, is het een prima opstap naar de Optimist. De cursus heeft als doel om uw kind vertrouwd te maken met water, wind en boten, zodat uw kind enthousiast wordt voor de watersport en het zeilen.

Hoe ziet de Mini-Opti eruit?

Een lesdag van de Mini-Opti duurt van 14.00 uur tot 17.00 uur. De groep bestaat maximaal uit 6 kinderen die samen met hun instructeur spelenderwijs allerlei aspecten van het zeilen gaan ontdekken. Veiligheid staat uiteraard voorop. De kinderen leren hoe ze samen een boot optuigen en te water laten, een aantal zeilknopen en de basisbeginselen van het zeilen, zoals sturen en waar de wind vandaan komt. Uiteindelijk verken je met je vriendjes/vriendinnetjes de hele Vuntusplas. Gedurende de cursus zullen we afhankelijk van het weer en de wind een lesplek kiezen op de plas, op een eiland of op een vlot. Tussendoor drinken we limonade en spelen we allemaal spelletjes. Als het lekker weer is hebben we een waterspel.

Voor wie is de Mini-Opti?

De Mini-Opti is er voor kinderen uit de leeftijdscategorie vanaf 5 tot 6 jaar. De enige voorwaarde is dat je minimaal zwemdiploma A moet hebben.

Diploma

De Mini-Opti leidt niet op tot een CWO-diploma, maar uiteraard krijg je aan het einde van de cursus wel een stoer diploma, waarop staat wat je allemaal geleerd hebt!

Aanmelden

Kom jij kennismaken met het zeilen in de Mini-Opti, meld je dan nu aan!

Volg ons ook op...

Het weer in Loosdrecht

Licht bewolkt
13°C
Vochtigheid: 91%
Wind: Z, 0.89 m/s

Ik wil de nieuwsbrief!