Zeilschool de Vuntus

"De enige echte jeugdzeilschool van
't Gooi en omstreken"

 

 

 Zeilschool de Vuntus

"De enige echte jeugdzeilschool van 't Gooi en omstreken"

 

Instructeur worden?

Zeilschool de Vuntus is altijd op zoek naar enthousiaste zeilers, die het leuk vinden om hun passie voor de watersport over te brengen. Ieder seizoen is een team van instructeurs bezig om op verschillende niveaus instructie te geven aan kinderen. Geen dag op Zeilschool de Vuntus is hetzelfde en dat maakt het werk als instructeur uitdagend en leuk. Als instructeur ben je nooit uitgeleerd, omdat je altijd weer in nieuwe situaties terecht komt, met nieuwe cursisten, ander weer en andere mede-instructeurs.

Lijkt het jou leuk om instructeur te worden? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Eisen om instructeur te kunnen worden

- Minimaal 16 jaar oud
- Je moet kunnen zwemmen
- Medisch geschikt zijn voor de tak van watersport
- Zeilervaring in Laser Pico, RS Feva, Laser Vago of Splash

 Traject tot instructeur

Om instructeur te kunnen worden bij Zeilschool de Vuntus, dient in eerste instantie je eigenvaardigheidsniveau in orde te zijn (Zwaardboot CWO III / CWO IV). Hiervoor volg je een trainingsweek in de meivakantie. Gedurende de trainingsweek krijg je van meerdere trainers zowel training in de praktijk als theorie. De week wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Daarnaast leer je gedurende de trainingsweek je toekomstige mede-instructeurs kennen en krijg je uitleg over de taken en verantwoordelijkheden van de instructeur. Een trainingsweek is altijd heel vermoeiend, maar vooral heel erg leuk!

Na de trainingsweek is het tijd om de eerste stappen te zetten als instructeur. Gedurende de Hemelvaartscursus of Pinkstercursus, ga je onder begeleiding van ervaren instructeurs beginnen met lesgeven. In de avonden wordt er geëvalueerd en voorbereid, zodat je leert wat er allemaal van je wordt verwacht.

Als je de trainingsweek en Hemelvaart/Pinksteren goed doorlopen hebt, dan kun je instructeur worden bij Zeilschool de Vuntus. Natuurlijk betekent dit niet dat je meteen alles moet kunnen/weten. Als beginnend instructeur word je altijd begeleid door een ervaren instructeur. Zo leer je steeds beter lesgeven.

Waarom instructeur worden?

- Geen dag is hetzelfde op Zeilschool de Vuntus
- Leuke vakantiebaan op het water, waarbij je zelf genoeg de kans krijgt om zelf ook te kunnen zeilen
- Je leert zelf beter zeilen
- Je loopt stage, waarin je leert lesgeven
- Gezellige groep collega's

Waar kan ik me aanmelden?

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@vuntus.nl

Mocht je nog vragen hebben, stuurt dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons ook op...

Het weer in Loosdrecht

Licht bewolkt
13°C
Vochtigheid: 91%
Wind: Z, 0.89 m/s

Ik wil de nieuwsbrief!