Zeilschool de Vuntus

"De enige echte jeugdzeilschool van
't Gooi en omstreken"

 

 

 Zeilschool de Vuntus

"De enige echte jeugdzeilschool van 't Gooi en omstreken"

 

CWO niveaubeschrijving

Opleiding voor CWO I - voor de beginnende zeiler

CWO I is bedoeld voor cursisten zonder echte zeilervaring. Tijdens de opleiding worden de beginselen van het zeilen behandeld. Het diploma omvat de basisvaardigheden zoals het op- en aftuigen, het sturen, de bediening van de zeilen en het overstag gaan, aangevuld met bijbehorende theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water. Iemand die zijn CWO-I heeft kan zelf zeilen (onder toezicht) onder gunstige omstandigheden; een rustig vaarwater en een matige wind (3 Beaufort).

Opleiding voor CWO II - een prima vervolg

Cursisten, die deze opleiding willen volgen, worden verondersteld het eerste diploma te hebben, dan wel de beginselen van het zeilen, zoals behandeld bij het eerste diploma, te beheersen. CWO II omvat naast de eerder genoemde basisvaardigheden manoeuvres zoals opkruisen, aankomen aan hogerwal etc. In de polyvalk hoort ook de man over boord-manoeuvre erbij. Uiteraard wordt dit aangevuld met bijbehorende theorie. Iemand met een CWO-II diploma moet in staat zijn om zelfstandig te zeilen onder redelijke omstandigheden; niet te druk vaarwater tot windkracht 4 Beaufort.

Opleiding voor CWO III - voor de gevorderde zeiler

Het zelfstandig kunnen varen van een dagtocht / puzzeltocht is één van de einddoelen van deze opleiding. Het diploma omvat zowel de basis- als de gevorderden manoeuvres zoals aankomen aan hoger wal èn lager wal, en voor de polyvalken ook ankeren en loskomen van de grond. Verder worden er bijzondere technieken en de beginselen van het wedstrijdzeilen behandeld. Dit alles onder redelijke omstandigheden en tot en met windkracht 5 Beaufort voor Jeugdzeilen en tot en met windkracht 6 Beaufort voor kielboten (polyvalken). De theorie sluit bij het gevorderdenniveau aan.

Volg ons ook op...

Het weer in Loosdrecht

Licht bewolkt
13°C
Vochtigheid: 91%
Wind: Z, 0.89 m/s

Ik wil de nieuwsbrief!